Menu

Nieuws

Vacature: geriatriefysiotherapeut

Vanwege veranderingen in de bezetting van onze fysiotherapiepraktijk zijn wij op zoek naar                         een afgestudeerde geriatriefysiotherapeut


Bedrijfsprofiel

De Loefbiter is een gespecialiseerde eerstelijns fysiotherapie praktijk in Gorredijk en omstreken. Wij staan voor gespecialiseerde op maat gesneden zorg waarbij zelfstandigheid en zelfredzaamheid voorop staan. Dit betekent gespecialiseerde zorg -waar nodig in de thuissituatie- met aandacht voor het individu en daarbij behorende unieke behandeling.
Naast algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie en neurologische aandoeningen. Dit houdt in dat wij veel kennis en ervaring hebben in het werken met (kwetsbare) ouderen en neurologische aandoeningen als Parkinson, CVA, MS en dementie.

Wij zoeken

• Afgestudeerde geriatriefysiotherapeut met ervaring in het werken met geriatrie- en neurologiecliënt
• Betrokken, zelfstandig werkende collega met veel passie voor onze doelgroep en vaardigheden wat betreft multidisciplinair werken
• Teamplayer
• De Friese taal kunnen verstaan
• Bekend zijn met administratiesysteem Intramed
• In bezit van rijbewijs en auto
• BIG /CKR registratie

Wij bieden

• Een jaarcontract met zicht op vaste aanstelling voor 20  uur
• Gespecialiseerde, flexibele werkomgeving met een groot bestaand netwerk rondom de geriatrie – en neurologiecliënt

Heb je interesse of wil je meer weten?

Je kunt je sollicitatie brief met C.V. online versturen naar info@loefbiter.nl tot en met 31 mei 2018. Wij vinden een goede motivatie en uitleg voor interesse in het werken met onze doelgroep erg belangrijk.

Contactpersoon

Hieke van der Veen 06 28 86 26 81. Kijk ook eens op onze website www.loefbiter.nl  voor meer informatie over onze praktijk.


 

Gespecialiseerde ParkinsonZorg

Parkinsonpatiënt beter geholpen met gespecialiseerde fysiotherapie
Aanpak ParkinsonNet: minder complicaties én kostenbesparend


Gespecialiseerde ParkinsonNet fysiotherapie leidt tot betere zorg tegen minder kosten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van zorgverzekeraar CZ en het Radboudumc  waar, bij meer dan vierduizend parkinsonpatiënten, gekeken is naar hun declaraties gedurende drie jaar. De gespecialiseerde fysiotherapeuten hoefden minder behandelingen te geven, terwijl de patiënten minder complicaties kregen. Ook waren de zorgkosten aanmerkelijk lager. De resultaten van het onderzoek verschijnen op 13 december in The Lancet Neurology.

Specifieke expertise

Er is toenemend bewijs dat parkinsonpatiënten baat hebben bij paramedische zorg, zoals fysiotherapie of ergotherapie. Het behandelen van mensen met Parkinson vergt specifieke expertise van de behandelaars. Zorgverleners die zijn aangesloten bij het landelijke ParkinsonNet hebben deze expertise. Uit eerder wetenschappelijk onderzoek bleek dat de ParkinsonNet aanpak leidt tot betere zorg tegen lagere kosten. De meerwaarde van deze aanpak op de lange termijn en in de dagelijkse praktijk was echter niet bekend. Zorgverzekeraar CZ nam daarom het initiatief voor een analyse van zorgdeclaraties onder 4.381 patiënten gedurende 3 jaar.

Minder vaak complicaties 

Uit dit onderzoek blijkt nu dat patiënten die behandeld worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut minder vaak complicaties hebben zoals botbreuken, en ook minder vaak worden opgenomen in het ziekenhuis. Ook was er een tendens tot een lagere sterfte bij gespecialiseerde behandeling. De kosten van deze gespecialiseerde fysiotherapie waren niet hoger, maar juist lager. Gemiddeld declareerden de patiënten bijna 400 euro per jaar minder voor gespecialiseerde behandeling dan voor reguliere behandeling. De totale zorgkosten (dus inclusief de medisch specialistische zorg) lagen zelfs gemiddeld 530 euro per jaar lager per patiënt, omdat ziekenhuisopnames werden voorkomen. Voor heel Nederland komt dit neer op een geschatte jaarlijkse besparing van ruim 11 miljoen euro.

Resultaten

Onderzoeker Jan Ypinga van CZ is blij met de resultaten: “Niet eerder is onderzoek naar dit onderwerp gedaan onder zo’n grote en representatieve groep, over meerdere jaren. We hebben nu voor het eerst inzicht in de impact van gespecialiseerde behandeling in de alledaagse praktijk. Ik ben blij dat is aangetoond dat patiënten met gespecialiseerde fysiotherapie minder last krijgen van complicaties, zoals botbreuken door een val. Voor mensen met parkinson is dit echt goed nieuws. En het stelt patiënten en verwijzers in staat om een duidelijke keuze te maken voor kwaliteit van zorg.’

Inzicht in de meerwaarde

Hoogleraar Bas Bloem van het Radboudumc benadrukt het grote belang van specialisatie voor een complexe aandoening als de ziekte van Parkinson: “Deze analyse van zorgdeclaraties geeft op geheel nieuwe wijze inzicht in de meerwaarde van ParkinsonNet, maar dan in de echte dagelijkse praktijk. De bevindingen benadrukken eens te meer dat mensen met parkinson het verdienen om behandeld te worden door een expert die veel verstand heeft van deze ingewikkelde ziekte, en die goed op de hoogte is van de allerlaatste inzichten.”
Gespecialiseerde ParkinsonZorg

Kerst en nieuwjaarswens

Er zijn een aantal belangrijke veranderingen binnen fysiotherapie de Loefbiter waarvan wij u op de hoogte willen stellen.
 
Na nog enkele jaren als ZZP-er bij ons aan de slag te zijn geweest gaat Nynke van der Heide- Jong per 1 januari 2018 genieten van haar  pensioen. Helaas moet ook Reina Smeink-Kroodsma afscheid nemen van haar werk als fysiotherapeut en van de Loefbiter vanwege de fysieke beperkingen die zij ten gevolge van haar ziekte ervaart.

In de nieuwsitems hieronder vindt u van zowel Nynke als Reina een afscheidbericht. 
 
Dit betekent dat de samenstelling van fysiotherapie de Loefbiter vanaf 1 januari 2018 er als volgt uit ziet:
 
Hieke van der Veen – Woudstra    06 28 86 26 81 hieke@loefbiter.nl
Jet van Zinderen – Maats                06 12 36 22 48 jet@loefbiter.nl
Joris van Hooijdonk                          06 22 19 87 26 joris@loefbiter.nl  
 
 
Wij wensen u namens ons allemaal een heel goed 2018 toe!
 
Hieke, Jet, Joris, Nynke en Reina 
Kerst en nieuwjaarswens

Valtraining september 2017

Woensdag 27 september start er weer een balanstraining bij de Loefbiter. 

Erkende training
De balanstraining van De Loefbiter is een door het RIVM erkend valpreventie-programma. De Loefbiter heeft deze training al negen keer uitgevoerd met in totaal 42 deelnemers. Alle deelnemers verbeterden na 12 weken training hun score op balans, stabiliteit, beenkracht en valrisico.
 
Uitvoering training
Geriatriefysiotherapeute Hieke van der Veen voert de training uit, zij heeft daarvoor een speciale scholing gevolgd. Dit gebeurt in samenwerking met Janet Beekman, student HBO Bachelor Fysiotherapie, die haar eindscriptie schrijft over effecten van de balans-training op valangst bij ouderen.
 
Interesse in deelname?
Meld u dan aan bij Hieke van der Veen van Fysiotherapie De Loefbiter in Gorredijk,
telefoon (06) 288 626 81
 Doel balanstraining
Het doel is voorkomen of verminderen van valongevallen. Dat gebeurt via bewustwording van risicofactoren van vallen, door verbetering van balans en mobiliteit, door toename van zelfver-trouwen, afname van valangst en ontspanning.
 
Wie kan hieraan deelnemen?  
Iedereen die zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker is gevallen.
Een basiseis voor deelname is dat u zelfstandig kunt lopen op een vlakke ondergrond (met of zonder hulpmiddel) en minimaal 1 minuut zonder steun kunt staan.
 
Twijfelt u of deelname wel verstandig is, omdat u bijvoorbeeld niet te veel mag inspannen, neem dan vooraf contact op met uw huisarts.

Wanneer?
We draaien de balanstraining elk voor- en najaar, mits er voldoende deelnemers zijn. Dit najaar start de training op woensdag 27 september.        
We geven de cursus elke woensdag in 12 aansluitende weken. De eerste 3 bijeenkomsten duurt het programma
1,5 uur. De volgende keren duurt het 1 uur. We beginnen om 10.30 uur.
 
Minimum aantal deelnemers:
Er moeten minimaal 6 deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan. Bij meer dan 12 aanmeldingen hanteren  we een wachtlijst.
U krijgt na aanmelding  bericht van ons.
 
Kosten:
De training kost €10 per keer (totale kosten zijn €120). U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding voor deelname aan de training. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. De mate van vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.
Het is een vast programma, dus u kan niet voor een gedeelte inschrijven.
 
Na aanmelding krijgt u van ons aanvullende informatie.
 

 
 

Danslessen voor parkinsonpatiënten

Meer danslessen voor parkinsonpatiënten!

Ook in Drachten, Heerenveen, Dokkum, Bolsward, Sneek en Harlingen komen danslessen voor Parkinsonpatiënten. Dat is mogelijk dankzij een provinciale subsidie van 60.000 euro. Tot dusver werden alleen in Leeuwarden lessen georganiseerd. Die trokken achttien deelnemers.

De danslessen zijn een initiatief van de Stichting Parkinson in beweging. Een dansleraar en een fysiotherapeut hebben de lessen samen ontwikkeld. Onderzoek heeft aangetoond dat de patiënten zich door het dansen beter voelen. Nu de lessen op meer plekken worden gegeven, zijn extra docenten nodig. Die krijgen daarom eerst een speciale training.
Danslessen voor parkinsonpatiënten

Loading...