Menu

Cognitieve Fitness

Verhaal: dat zou wel wat voor mij kunnen zijn

Toen ik las over cognitieve fitness en de gezondheidsvoordelen die je er door kan halen, dacht ik dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. Als je wat ouder wordt krijg je ongewild wat last van vergeetachtigheidjes en zulke ongemakken. En met je hoofd en lijf zo bezig zijn leek mij ook een uitdaging om zo geestelijk fit te blijven. Bovendien werd de cognitieve fitness op redelijke afstand van mijn woonplaats gegeven dus besloot ik mij in te schrijven.
 
De praktijk is toch altijd iets anders dan dat je je had voorgesteld. De oefeningen die we moeten doen zijn in het begin vaak heel lastig omdat je tegelijkertijd verschillende dingen moet doen. Dat kan betekenen dat je, terwijl je een bepaalde beweging moet maken, tegelijkertijd ook een denkopdracht moet uitvoeren. Of je moet met je
armen tegengestelde bewegingen maken.
 
Gelukkig wordt alles goed voorgedaan en begeleid door de trainster Julia, en hebben we de lesstof  in een mooi overzichtelijk boekwerk gekregen en ook een elastiek dat gebruikt wordt bij bepaalde oefeningen.
 
Ik vond de oefeningen soms erg moeilijk maar door het vaker te doen lukt het beter en beter.
 
Maar ik ga altijd met plezier naar de les omdat de sfeer in de groep onderling erg warm en goed is en het fitnesscentrum door z’n inrichting en personeel ook een fijne omgeving is om deze oefeningen te doen.
 
Aan bepaalde dingen in mijn dagelijks leven merk ik dat de Cognitieve fitness werkt. Om langer geestelijk fit te blijven lijkt het me goed om af en toe bijscholing lessen te volgen als dat mogelijk zou zijn.  Maar ik ben wel van plan om thuis zelf oefeningen te herhalen die we tijdens deze lessen hier bij Unifit gedaan hebben.

Loading...