Menu

Cognitieve Fitness

Positief

De cognitieve fitness training die in samenwerking met Unifit Gorredijk wordt gegeven wordt heel erg positief ontvangen.
Bij voldoende aanmelding wordt de basistraining 2 keer per jaar gegeven. Cognitieve fitness is voor een brede doelgroep. Iedereen die wil werken aan zijn of haar geheugen, ruimtelijk inzicht, logica, kracht, conditie, balans en reactievermogen is welkom om deel te nemen.
De training wordt gegeven in groepsverband (maximaal 8 deelnemers).

Cognitieve Fitness Start februari

Vanaf 21 februari iedere dinsdag om 10:00 uur Cognitieve Fitness
Duur: 15 weken
Kosten: €8,50 per les

Verhaal: verrast en blij met deze vorm van fitness

Ook ik ben verrast en blij met deze vorm van fitness. Met mijn lichte handicap word ik geconfronteerd en merk ik dat ik er met behulp van alle oefeningen er iets aan kan doen. Het is een mooie aanvulling van de “gewone” fittness  en fysiotherapie. Plezier en proffesionaliteit bij Julia gaan hand in hand!

Verhaal: dat zou wel wat voor mij kunnen zijn

Toen ik las over cognitieve fitness en de gezondheidsvoordelen die je er door kan halen, dacht ik dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. Als je wat ouder wordt krijg je ongewild wat last van vergeetachtigheidjes en zulke ongemakken. En met je hoofd en lijf zo bezig zijn leek mij ook een uitdaging om zo geestelijk fit te blijven. Bovendien werd de cognitieve fitness op redelijke afstand van mijn woonplaats gegeven dus besloot ik mij in te schrijven.
 
De praktijk is toch altijd iets anders dan dat je je had voorgesteld. De oefeningen die we moeten doen zijn in het begin vaak heel lastig omdat je tegelijkertijd verschillende dingen moet doen. Dat kan betekenen dat je, terwijl je een bepaalde beweging moet maken, tegelijkertijd ook een denkopdracht moet uitvoeren. Of je moet met je
armen tegengestelde bewegingen maken.
 
Gelukkig wordt alles goed voorgedaan en begeleid door de trainster Julia, en hebben we de lesstof  in een mooi overzichtelijk boekwerk gekregen en ook een elastiek dat gebruikt wordt bij bepaalde oefeningen.
 
Ik vond de oefeningen soms erg moeilijk maar door het vaker te doen lukt het beter en beter.
 
Maar ik ga altijd met plezier naar de les omdat de sfeer in de groep onderling erg warm en goed is en het fitnesscentrum door z’n inrichting en personeel ook een fijne omgeving is om deze oefeningen te doen.
 
Aan bepaalde dingen in mijn dagelijks leven merk ik dat de Cognitieve fitness werkt. Om langer geestelijk fit te blijven lijkt het me goed om af en toe bijscholing lessen te volgen als dat mogelijk zou zijn.  Maar ik ben wel van plan om thuis zelf oefeningen te herhalen die we tijdens deze lessen hier bij Unifit gedaan hebben.

Verhaal: het helpt geweldig, ook in mijn zelfvertrouwen

Ik heb 6 jaar geleden een lichte beroerte gehad en heb nu last van neuropathie in mijn voeten. Hierdoor ben ik instabiel en moet ik buiten lopen meteen stok. Toen de cognitieve fitness langs kwam in de krant dacht ik yess dat helpt mij misschien om meer balans te krijgen. Nu een aantal weken later merk ik dat ik steviger op mijn benen sta. De brain boosters zijn erg confronterend maar links en rechts wordt duidelijk beter .

Conclusie: het helpt geweldig. Ook in mijn zelfvertrouwen. Een echte aanrader. Ik ga er voor.

Verhaal: proffesioneel en stimulerend

Sommige dingen komen op het juiste moment in het leven. Zo ook het artikel in de 'Sa' over cognitieve fitness. Dit maakte ons nieuwsgierig en wij besloten naar de vrijblijvende workshop te gaan. De leiding in handen van Julia is zeer professioneel en zij heeft het talent om te stimuleren en wel zo dat een ieder zich snel op z'n gemak voelt. De oefeningen zijn heel afwisselend. Er wordt gewerkt aan conditie en concentratie. Spelletjes, puzzeltjes,geheugen trainen. Nieuwe begrippen leren, zoals 'brainboosters '. Ook opdrachten voor thuis zijn uitdagend. En niet te vergeten het plezier wat het geeft om in een groep te oefenen. Kortom een aanrader voor een ieder die wil werken aan sportief in het leven staan.

Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Ik heb er zeker baat bij, vergeet nog wel eens wat, maar niet in die mate hoe het in het begin was. En inderdaad we hebben een geweldige fitness juf, op naar de volgende lessen. 

­čśü­čĹî

Cognitieve Fitness Start

Vanaf 25 oktober iedere dinsdag om 10:00 uur Cognitieve Fitness
Duur: 15 weken
Kosten: €8,50 per les

Cognitieve fitness Workshop

Dinsdag 11 oktober 10:00 tot 11:00 Gratis Workshop

Cognitieve Fitness flyer

Cognitieve Fitness flyer

Cognitieve fitness

Wat is nu eigenlijk Cognitieve Fitness

Cognitieve fitness combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning.
 
Cognitieve fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. Tijdens de training worden fitnessoefeningen en bewuste ademhalings- en ontspanningsoefeningen gecombineerd met cognitieve elementen die de hersenen bewust activeren. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Daarnaast stimuleert bewegen de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen.

Door onze lichamelijke conditie op peil te houden en regelmatig te bewegen vermindert het risico op geheugen- en concentratieproblemen. Bewegen zorgt voor een betere conditie en coördinatie en zorgt voor soepele spieren en gewrichten. Bovendien heeft het een gunstig effect op het reactievermogen en evenwicht. Kortom, Cognitieve Fitness is effectief voor iedereen die zijn of haar hersenen gezond wil houden.

Cognitieve fitness = Hersenfit

Hersenfit is uitgesteld naar september.

Wij hebben er zin in. U ook? 

Ben u enthousiast geworden na het bekijken van het filmpje, laat het ons weten en we zorgen dat u kan deelnemen aan onze groep.

Loading...